Persoonlijke Begeleiding

Op onze levensreizen kunnen we  in zwaar weer belanden, van koers raken, de weg kwijt raken.
Vragen dienen zich aan. Waar ben ik? Hoe ben ik hier beland? Welke behoefte is onvervuld, waardoor ik niet toe kom aan wat ik eigenlijk wil? Wat maakt mij zo moe, depressief of wanhopig? Hoe kom ik uit deze periode van zwaar weer en onvervulde behoeften.

Hoe graag willen wij heldere antwoorden op onze vragen? Heldere inzichten tijdens onze soms zo stormachtige levensreizen?

Telkens komt dit verlangen naar helderheid boven tijdens de meest duistere perioden in ons leven. Dan kijken we verlangend naar hoe fijn en overzichtelijk het leven zou zijn als het ons helder voor ogen zou staan. Wanneer de storm is gaan liggen

Pas als je de duisternis onderzoekt, kun je die helderheid die je verlangt verkrijgen. Hoe ziet jouw wereld er nu uit? Hoe ben je daar gekomen? Wat zijn jouw eigen handelingen of verlammingen geweest, die jouw in deze situatie hebben gebracht? Vanaf het moment dat je bewust bent van het donkere, wat je zo verafschuwt en waarvan je het liefst ver weg wilt blijven, pas dan ontvouwen zich de mogelijkheden om zo te handelen dat je weer helderheid in je leven gaat ervaren. Dan gaat er een ‘licht’op in jezelf, waardoor je keuzemogelijkheden krijgt om je leven anders vorm te geven.

Therapeutisch proceswerk is een werkwijze die jou begeleidt en ondersteunt bij die zoektocht. Die je steunt in het onderzoeken van die mistige of duistere wereld waar je in terecht gekomen bent op weg naar een helder en lichter bestaan.

Hulpmiddelen daarbij zijn: creatievetherapie, en familieopstellingen.

Heb je nog vragen of wil je een intakegesprek, dan kun je contact met me opnemen.