Wanneer je hoort dat je kanker hebt, voelt dat alsof een orkaan je veilige huis met verwoestende kracht tegen de grond kwakt en versplintert. Waar ben je nu nog veilig? Hoe bouw je dat versplinterde thuis bij jezelf weer op? Hoe kun je weer thuis gaan voelen in je beschadigde lichaam?

Ze zeggen dat je een last beter kunt dragen als je er een verhaal over kunt vertellen.

Kom met jouw verhaal

Vertel het verhaal van jouw verleden. Waar kom je vandaan? Leefde je toen al met kanker? Bijvoorbeeld omdat een dierbare kanker had of omdat de kanker is terug gekomen?
Vertel het verhaal over jouw toekomst. Waar wil je naar toe? Wat zie je in de toekomst? Zijn er dromen en verlangens of is het daar duister, angstig en eindig?
Vertel jouw verhaal nu, omdat men zegt dat je een last beter kunt dragen als je er een verhaal over kunt vertellen. Omdat het nu belangrijk is voor jezelf en de mensen om je heen. Om het een plek te geven in woord en beeld. Jouw gedachtenspinsels, de gebeurtenissen, de vele vragen die er ontstaan. Laat het een rode draad zijn in contact met je geliefden en de mensen die op wat voor een manier dan ook met jou verbonden zijn. Het werkt helend en troostend voor jou en allen die leven met jouw kanker.

Wil je meer weten hoe je dat doet? Vraag nu een kennismakingsgesprek aan.