Inhoud training

Kennis maken met Jung

Dr Carl Gustav Jung (1875 – 1961).

De Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung is de grondlegger van de Jungiaanse psychologie. Jung zag als eerste in dat er in het onbewuste van de mens een schat aan informatie en vroege verdrongen ervaringen verscholen ligt. Dit zijn zowel negatieve eigenschappen en ervaringen, als positieve kwaliteiten en nog onontdekte talenten. Als wij ons bewustzijn ontwikkelen en vergroten door deze onbewuste kanten in onszelf toe te laten en bewust te worden, kunnen wij onszelf beter leren kennen.

  • Bewust en onbewust
  • Mannelijk en vrouwelijk
  • Klein (kind) en Groot (volwassen)

Je eigen donkere kanten kennen is de beste manier om met de donkere kanten van andere om te gaan.

(Carl Gutav Jung)

Werkwijze: Leren door doen en verdiepen

Ludy maakt de redelijk complexe theorie van Jung toegankelijk door eerst te laten ervaren en het daarna theoretisch te kaderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onder meer tekenen, visualisaties en dromen.

Materiaal

De deelnemers krijgen achtergrondinformatie.
Je wordt verzocht mee te brengen:
• Een foto van jezelf waarop je jonger bent dan 12 jaar
• Je favoriete sprookje/verhaaltje dat je van vroeger kunt herinneren of dat je veel hebt voorgelezen aan je (klein)kind
• Een droom die veel indruk op je maakte

Informatie

Aantal dagen: 2
Datum: maandag 28 en dinsdag 29 mei 2018
Locatie: Hooghiemstraplein 151, 3514 AX  Utrecht
Trainer: Ludy Hoogeveen
Kosten: € 390,-
(inclusief studiemateriaal, koffie/thee en een uitgebreide lunch)

Begeleider

Ludy Hoogeveen (1955) heeft een praktijk voor therapeutisch proceswerk. Zij heeft ruim 25 jaar ervaring met het werken vanuit de dieptepsychologie volgens Carl Gustav Jung en verzorgt sinds 2003 een eenjarige ervaringsgerichte opleiding. Ludy volgde de Jungiaanse opleiding bij Stichting Odrerir van Karen Hamaker. www.ludyk.info

Rouw om Onvermogen

(werken met een droom vanuit een dieptepsychologisch perspectief)

85 jaar is ze. Kromgetrokken door het leven. Pijnlijk buigt ze zich over haar rollator. Haar stralende lach en twinkelende nieuwsgierige ogen kijken naar mij op vanonder haar gekromde rug. Zoveel vreugde in de ontmoeting. “Kom gauw binnen”, zegt ze “de thee staat al klaar”.

Werken met rouw en de dood met behulp van een droom. 

(nieuwsgierig? Klik op de link)