Als het Leven Pijn doet

Nieuwjaarsduik-blog

In de dagen na Nieuwjaar voelen veel mensen zich uitgedaagd om het komend jaar hun leven een andere wending te geven. Om daar waar vorig jaar niet veel van terecht gekomen is nu maar eens te gaan ondernemen. Goede voornemens staan soms te dringen om vooraan in de rij van gedachten te komen.
Nu moeten we maar eens…….

Of kunnen we onszelf moed inspreken om maar eens…….

 


Moet of Moed

Wat verdrietig en moedeloos zit ze tegenover mij. Gisteren heeft ze een sollicitatiegesprek gehad.

Wat moet ze nou? Ze voelt zich afgewezen bij haar sollicitatie, iemand anders paste beter op die plek. Ze voelt zich 2de keus. Mag wel voor 6 uur per week komen werken, in de zelfde groep waar ook degene werkt die de baan wel gekregen heeft. Moet ze nu als 5de wiel aan de wagen mee gaan draaien?

Alles in haar zegt dat ze niet wil maar wel moet. De gemeente hijgt in haar nek. Ze moet dit wel aannemen. Maar wat is zes uur werk?  Daarmee komt ze niet uit de bijstand

Ik zie haar frustratie en wanhoop van 2 jaar zonder werk en een minimum inkomen. Ze heeft veel verloren de laatste 2 jaar.

Ze zag er zo tegenop om na 2 jaar weer mee te draaien in zo’n groep. Maar toen ze de moed bij elkaar geraapt had, is ze gegaan. Vond het toch weer leuk. Baalde ontzettend toen de afwijzing kwam.
Maar was ze afgewezen? De teleurstelling van de tweede te zijn bracht haar weer terug bij af. Weer geen werk.

Het ‘moeten’ gaan had haar ertoe gebracht om de ‘moed’ weer op te rapen.  De aanbieding van 6 uur per week bij een grote organisatie die steeds meer mensen nodig heeft hielp haar om ook nu weer de moed bij elkaar te rapen. Als 5de wiel aan de wagen zichzelf een periode te geven waarin onderzocht mag worden wat deze werkgever voor haar kan betekenen. Of dit werk nog steeds bij haar past. 

De last werd een uitdaging. Ze veranderde van een moedeloze vrouw die van alles moet en niet wil, in een moedige vrouw die de uitdagingen die het leven geeft het hoofd biedt. 
===========================================================================

Blog-Nieuwjaarsduik

Het is nieuwjaar.

Ze belt haar vriendin.
Of ze ook naar de nieuwjaarsduik komt en meedoet.
Haar vriendin komt wel, maar doet niet mee.

Ze heeft de moed bij elkaar geraapt en komt met haar vriend.
Zo leuk om haar vriendin te zien. De begroeting is vrolijk en enthousiast.

Door hun zwemspullen mee te nemen en niet aan te trekken, heeft ze zichzelf een keuzemogelijkheid gegeven. Maar nu haar vriendin gekomen is vindt ze dat ze de sprong moet wagen.

Blog-Nieuwjaarsduik

Blog- Nieuwjaarsduik

 

 

 

 

Haar moed en haar gevoel van moeten maken samen dat ze de duik maakt onder aanmoediging van haar vriendin en alle omstanders die gekomen zijn om hen aan te moedigen.

Ze viert haar succes samen met haar vriend.

Kun jij de “moed” opbrengen om jouw eigen weg te vinden tussen alles wat je van jezelf en de wereld om je heen “moet”?

 

 

 

 

2 antwoorden
    • Ludy Hoogeveen
      Ludy Hoogeveen zegt:

      Ja Ans, we groeien op in een maatschappij waar veel van ons wordt gevraagd en van ons wordt verwacht. Dat leidt heel gemakkelijk tot moeten. Er wordt dan ook veel gesproken over ont-moeten, zodat we in de ontmoeting kunnen komen. Maar ook werkelijk ontmoeten is nog altijd een hele klus en vraagt in deze tijd veel moed. Niet de ontmoeting via Facebook, twitter of een andere soort van social media, maar ontmoeten terwijl we in elkaars energieveld aanwezig zijn. In een gesprek van mens tot mens of in een stil samenzijn waar woorden te kort schieten, maar de stilte ons samenbrengt.

      Dank je wel voor je reactie.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *